Навчання, так – навчання! (Частина 2). 2 світлини.

Насправді, ми зараз стаємо свідками нового типу війни, якого ще ніхто і ніколи не бачив саме у такому вигляді. Не маючи «великої» авіаційної промисловості, турки зосередилися на створенні повного спектру безпілотних літальних апаратів різного призначення…
Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.
*
Схоже на те, що у них ця тема розвивалася трохи не так, як у ЗДА. Там були створені лінійки дронів розвідників, а потім ударних машин, але всі вони діяли і діють або як самостійні одиниці, які або направляють потік даних з операційного району, або висліджують і атакують окрему, одиночну ціль.

Але у будь-якому випадку, вони грають якусь допоміжну роль і як зараз бачимо, дрони проходять етап сполучення з пілотованими машинами, насамперед, літаками п'ятого покоління. А ось про те, щоб використовувати дрони на поле бою як самостійну силу, там поки тільки роздумують і відпрацьовують окремі вузли і елементи цієї тактики.
Тут же турки показали зовсім іншу картину. Дрони працюють самостійно і по всьому спектру цілей, з якими їм доводиться стикатися, окрім цілей у повітрі, і то думаю, що це – тимчасове явище.

Що характерно, в більшості випадків, дрони розвідники коректують вогонь наземних вогняних засобів, насамперед – артилерії. Вони дають цілевказування, а ціль уражалася або ракетою, або снарядом, випущеними з відповідної артилерійської системи. Турецькі ж дрони працюють інакше і ці відмінності – на рівні концепції.

Ще на стадії планування парку безпілотних літальних апаратів були передбачені машини для різних цілей, але всі вони – щільно взаємодіють, насамперед – з дронами інших типів. В результаті вийшов «листковий пиріг», заповнений безпілотниками.

Так, дрон розвідник виявляє й указує цілі. Він же, або спеціально виділений дрон, створює завісу РЕБ в операційному районі. Це дозволяє вийти на ударні позиції або дронам-штурмовикам, або роям дронів-камікадзе, які  атакують вибрані цілі.

При цьому, дрон-розвідник отримує вказівки від наземних станцій стеження і роздає їх ударним машинам. Наприклад, от так виглядала схема взаємодії, застосована при ліквідації систем ППО «Бук» і «Панцир».
Як бачимо, це був не випадковий успіх, а вже добре відпрацьована тактика застосування такої зброї. Тобто, замість розрізнених, специфічних місій, дрони працюють по всьому спектру наземних цілей, від систем ППО і бронетехніки до особового складу супротивника. Успіх такої тактики і такого набору дронов просто збив московітів з пантелику. І ось що тут особливо важливе. 

Практично всі відео, які ми бачили  від турецьких військових, зняті з дрона-розвідника, який і вказував конкретну ціль. Тобто, штурмовик використовується просто як платформа, що доставляє боєприпаси в конкретне місце, а вже як ними розпорядитися – не його справа.
А це якраз і каже про те, про що говорять вже давно і про що у нас написано  в десятці статей. Ударна платформа просто доставляє до місця подій боєприпаси і на цьому її функція закінчена, а питання, пов'язані з їхнім застосуванням, вирішуються осторонь і на підставі даних інших повітряних або наземних засобів.

Тобто те, що американці вважають за свою найближчу перспективу, турки вже успішно застосовують проти однієї з найпотутніших і технічно оснащених армій світу і роблять це настільки успішно, що та просто впадає в ступор. Загалом, московітські війська опинилися в ситуації, коли їм запропонували війну, яку вони не розуміють і навіть не знають, як на це реагувати.

А турки відразу розвернули саме таку війну, оскільки вони до неї давно готувалися. А по факту вийшло, що це – навчання саме для турків, а Путін в своїй промові так і не сказав, в якій ролі він бачить свої війська в «навчаннях» на сирійському фронті. Але якщо Путін хитро заховав відповідь на це питання, то Ердогану ці хованки не потрібні і він прямо на них відповів так, що ця відповідь Москві не сподобалася категорично.
Ось саме так і потрібно робити для перемоги над московією. Так – переможемо!
Джерело російською:
Частина – 1:
Підписатися на цей ресурс можна тут:
Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!
 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків