Третій варіянт (Частина 3)

Як було вказано вище, розслідування в Нью-Йорку стосовно Трампа перейшло в активну фазу і тепер нічого доброго воно Трампу не несе. Але це не одне розслідування. На сьогодні їх вже три, але критичними для нього поки є це розслідування і ще одне в окрузі Фултон, штат Джорджия. Там новий окружний прокурор округу Фултон Фані Уїлліс ясно дала зрозуміти, що вона має намір агресивно розслідувати злочини, пов'язані із записаним телефонним дзвінком Трампу, в якому він прямо вимагав сфальсифікувати результати голосування на президентських виборах…

Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.

Moscovia delenda est!!!

*

Вона поки не коментує обсяг розслідування стосовно характеру підозр в скоєнні злочинів і всього лише відзначила, що поки розслідування перебуває на такій стадії, що коли тягнеш за одне, звідти висипається ще щось.

І в цьому випадку, наскільки можна судити за інформацією, що йде в пресу, і по Нью-Йорку, і по Джорджиї йдеться про потенційні звинувачення в скоєнні злочинів, які потрапляють під юрисдикцію Держав, тобто, поки не розслідується щось, що відповідає диспозиціям статей про федеральні злочини. Проте, за законами конкретної Держави можна так само бадьоро сісти на кілька п'ятирічок або навіть вихопити страту там, де вона ще не заборонена. Проте, тут є нюанси, які нам зрозуміти нелегко.

Річ у тому, що федеральний устрій ЗДА припускає реальні й широкі повноваження Держав у всіх галузях життя, зокрема у галузі законодавства і правозастосування. Звідси випливає парадоксальна ситуація, по якій особа, що скоїла злочин не федерального рівня може виїхати в іншу Державу й досить спокійно себе там відчувати. Для того, щоб постати перед судом, вона повинне піддатися процедурі екстрадиції, про яку ми чули тільки стосовно передачі злочинців від держави до держави. Але в ЗДА це положення діє всередині, між окремими Державами.

І тут все стає на місце. Як тільки слідство в Нью-Йорку або Джорджиї, або у Вашингтоні, збере достатню кількість доказів для того, щоб висунути звинуваченню Трампу і заарештувати його, то для негайного виконання цих процесуальних дій потрібно буде, щоб він перебував на території Держави. Тоді його можна буде «прийняти»  без особливих проблем. Заарештувати його в інших Державах можна тільки у справах федерального значення, наприклад, якщо буде відкрито кримінальне виробництво по державній зраді або якимсь іншим подібним статтям. В іншому випадку все працюватиме через механізм екстрадиції.

Як ми вже знаємо у справі Фірташа, ця епопея може тривати роками і все залежить від позиції, в цьому випадку губернатора Держави. Теоретично, ця епопея може мати коротке і довге коло виконання. Так, суд зобов'язаний направити запит на екстрадицію на адресу губернатора Держави і він може задовольнити його, а може відхилити. Але у разі відхилення, він зобов'язаний мотивувати свою відмову конкретними аргументами, оскільки прецедентне право ЗДА має низку прикладів, коли відмова в екстрадиції була подолана шляхом судового оскарження цього рішення. Але тут треба розуміти, що оскарження проходить через первинну інстанцію, апеляцію і Верховний суд, що займає достатньо багато часу. І це є  коротким колом.

Є ще один механізм затягування часу. Губернатор може направити цей запит прокуророві, щоб силами прокуратури було проведено розслідування законності такого питання і висновки прокуратури теж можуть бути оскаржені у вказаному вище порядку. Причому, губернатор може не погодитися з висновками прокурорів і тоді виникає ще одне коло оскарження.

Все це означає, що Трамп вже не може собі дозволити жити в Нью-Йорку просто тому, що там його посадить з великою частиною вірогідності. У Джорджиї йому теж немає сенсу з'являтися, як і до Вашингтона. Адже це лише самий початок і попереду ще безліч розслідувань. Адже поки справа не дійшла до оцінки його дій в епопеї 6-го січня і того, що цьому передувало.

Саме тому Трамп знаходиться у Флориді, під захистом крайнє лояльного до нього губернатора Рона Десантіса. Тобто, вже зараз Трамп сховався від ще тільки потенційних звинувачень. Але він-то безумовно знає, скільки подвигів за ним є й тому він «заліг на дно» у Флориді, сподіваючись на те, що до нього не прикрутять федеральне звинувачення і не пов'яжуть навіть в украй лояльній йому Флориді.

Це – третій варіянт, який не прийнято розглядати як реальний. Але його так не розглядає преса, але як видно, сам Трамп ставиться  до нього інакше, оскільки в іншому випадку, він зараз знаходився б в Нью-Йорку, на верхніх поверхах Трамп Тауер. А хто як не Трамп може оцінити, який з трьох варіянтів має найбільшу вірогідність? Він сам дає відповідь на це питання. Ceterum censeo Moscovia esse delendam.

Джерело російською:

https://defence-line.org/2021/02/tretij-variant-chast-3/

Частина – 1:

https://vasylfedorivzaporizhzhya.blogspot.com/2021/02/1_34.html

Частина – 2:

https://vasylfedorivzaporizhzhya.blogspot.com/2021/02/2_27.html

Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.

Moscovia delenda est!!!

Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!

 

 

 

 

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків