Око за око?

Вперше з моменту вступу на пост президента ЗДА, Джо Байден санкціонував застосування збройних сил на летальну поразку супротивника. Трапилося це в четвер, на території східної Сирії. Прес-секретар Пентагону Джон Кирбі, повідомляючи про проведення цієї операції відзначив, що вона була точковою і пропорційною…

Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.

Moscovia delenda est!!!

*

Цілі були вибрані на підставі даних розвідки Іракських збройних сил і являли собою об'єкти, контрольовані про-іранськими збройними угрупуваннями. Цими угрупуваннями вважають Катаїба Хезболлу і Катаїба Сайіда аш-Шухаду.

З коментарів Пентагону виходить, що два літаки ВПС ЗДА завдали ракетно-бомбових ударів по трьом цілям, що належать угрупуванням, які напередодні здійснили три ракетних обстрілу об'єктів, на яких розташовані формування американських військ або їхніх союзників. Особливо підкреслюється, що за цим ракетним обстрілом, якраз і стоять указані вище угрупування. Тим самим, на три ракетні удари, американці відповіли трьома ракетними ударами і плюс до того, показали свою обізнаність про те, хто стояв за провокацією. Тобто, Байден показав принцип симетрії в завданні ударів. Сирійська обсерваторія з прав людини заявила в п'ятницю, що в результаті повітряних ударів, загинули 22 людини. Тим часом державна мовна компанія Ірану IRIB заявила, що в результаті ракетно-бомбових ударів, було вбито 17 «бойовиків опору», але не надала подробиць про джерело цієї інформації. У будь-якому випадку, американці говорять про те, що цілі були розвідані і супутнього збитку не зафіксовано. Тобто, всі загиблі є  бойовиками про-іранських сил.

Очікується, що на початку наступного тижня, в Конгресі відбудеться закрите слухання доповіді Пентагону про суть проведеної операції. Зараз вже є досить багато самих різних коментарів на цю тему і ми не оцінюватимемо цю подію приблизно з тієї ж точки зору, з якою його оцінювали ЗМІ. Адже успіх або невдача цієї операції залежатиме від тієї точки зору, яку вибрали коментатори.

Насправді, подібні заходи слід оцінювати просто, а саме чи було досягнуте поставлене завдання або ні. Не знаючи мети операції, неможливо в принципі міркувати про ступінь її успішності. Але жоден коментар в ЗМІ не дав власної версії мети цього авіанальоту і ми пропонуємо знатися на цьому питанні, на підставі відкритих даних.

В принципі, метою такої силової акції може бути: знищення особового складу супротивника; завдання збитку якимсь конкретним об'єктам або інфраструктурі супротивника; ліквідація якоїсь конкретної, одіозної особи або свого роду сигнал для супротивника, якого неможливо послати якимсь іншим способом, окрім як таким.

Очевидно, що перші три варіанти цілей навряд чи підходять для цього випадку і швидше за все, це було послання Ірану. Загалом, Білий дім вже заявив, що він не залишить безкарним жодній акції, в результаті якої хтось загрожує життю американських військовослужбовців. Як можна переконатися, про-іранські сили завдали удару по американських об'єктах не на території ЗДА, а в іншій країні. Злучені Держави завдали удару теж не по території Ірану, а по території Сирії. Бойовики нанесли три удари і американці відстрілялися по трьом цілям. Загалом, хто вміє читати подібні послання – прочитав їх уважно. Це треба розуміти так, що до вас прилетить так і стільки, як і скільки ви випустили по нас.

Зрозуміло, що Іран «нагнітав»  ситуацію в контексті можливих переговорів по ядерній оборудці, показуючи свої аргументи і демонструючи сильну позицію, а Злучені Держави показали, що на будь-яку подібну акцію, буде рівнозначна, ефективна і головне швидка відповідь. Якщо метою було саме це, то відповідь вийшла виразною і прямою і це радує, оскільки світова гопота нічого іншого не розуміє. Тут діє виключно «око за око».  Причому, у відповідь це око слід виймати через абсолютно несподіване місце, щоб супротивник розумів наслідки своїх майбутніх дій.

Загалом, поки Білий Дім все робить правильно і вчасно. Як воно буде далі побачимо. Ceterum censeo Moscovia esse delendam.

Джерело російською:

https://defence-line.org/2021/02/glaz-za-glaz/

Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.

Moscovia delenda est!!!

Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!

 

 

 

 

 

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків