Смерть старої формули (Частина 1)

Схоже на те, що у Москви зараз вимальовувалася проблема, мірило якої неможливо навіть окреслити, оскільки все тільки починається. Ми писали про те, що 15 червня була підписане союзницька угода між Азербайджаном і Туреччиною, яка заснована на принципах взаємодопомоги або взаємного зобов'язання надавати всю необхідну допомогу, включаючи і повномасштабну військову, у разі зовнішньої агресії на одного з підписантів…

Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.

Moscovia delenda est!!!

*

І як тепер зрозуміло, процес вже не стоятиме на місці.

https://vasylfedorivzaporizhzhya.blogspot.com/2021/06/blog-post_53.html

На форумі в турецькій Анталії, присвяченому питанням безпеки, учасники обговорювали способи виходу з вже давно тліючих військових криз, в результаті яких країни, що мають міжнародно-визнані кордони, мають окуповані території. Вже давно зрозуміло, що формула «ця проблема не має військового рішення»  як би натякає на виключно політичні інструменти, які можна застосовувати в цьому випадку. Але всім так само зрозуміло, що цей натяк, як і сама ця формула, давно читаються як «ця формула не має сенсу».

Іншими словами, улюблена європейськими політиками тактика заморожування конфліктів є помилковою в самій своїй суті. Простіше кажучи, теоретична складова цієї тактики, заснована на неправильних початкових даних. Візьмемо той же карабаський конфлікт. Тактика заспокоєння обох сторін і заклики до повернення до визнаних кордонів, має сенс лише у тому випадку, коли конфлікт дійсно мав би характер протистояння тільки двох цих країн. Але якби воно так було, то про карабаську війну вже всі давно забули б і сторони вирішили б всі питання без кровопролиття. Але як тільки в цю формулу включається Московія, то далі розглядати конфлікт саме в такому сенсі марно.

Для того, щоб вийти з конфлікту на міжнародно-визнані кордони, треба змусити Москву до того, щоб для неї це стало небезпечно і невигідно. Все решта є  самообманом. Тому зусилля Европи по заморожуванню конфліктів збігаються з бажаннями Московії. І як показує досвід Карабаху, імітація вирішення конфлікту цілком може тривати три десятки років без щонайменшої перспективи до розв’язання. Якщо продовжувати так само, то за трьома десятками років буде чотири або п'ять.

Але що найнеприємніше, заморожені конфлікти мають властивість розморожуватися і робити це в самий невідповідний момент. Причому, невідповідним цей момент буде для всіх, окрім Москви, а як раз для неї він нестиме вигоду. А раз так, то політика заморожування конфлікту грає виключно на користь Московії. І у результаті, є ціла гірлянда заморожених конфліктів, що мають потенціал вибухнути у будь-який момент. Як мінімум, це Придністров'я, Крим і окуповані території Донбасу, потім Абхазія, Південна Осетія і той же Карабах, конфлікт навколо якого ще не вирішений, і очевидно, що ніяких переміщень там би не було, якби Баку нарешті не відкинуло формулу «немає військового рішення». Він не просто показав, що військове рішення таки є, а що окрім військового рішення ніякого іншого просто не існує.

Але змагатися в бійці, в якій одна сторона прямо спирається на ресурси Московії, непросто і тому в осінній війні успіх Азербайджану був забезпечений волею і рішучістю самих азербайджанців і потужною технічною підтримкою Туреччини. Правильно розпорядившись допомогою партнера і нарешті ухваливши рішення покінчити з московсько-вірменським болотом, був отриманий той ефект, який тепер всі змогли розглянути поблизу і отримати інформацію з першоджерел, азербайджанських і турецьких військових, присутніх на конференції. Ceterum censeo Moscovia esse delendam.

Далі буде.

Джерело російською:

https://defence-line.org/2021/06/smert-staroj-formuly-chast-1/

Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.

Moscovia delenda est!!!

Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!

 

 

 

 

 

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків