Концентрована майстерність. Данія – Московія 4 – 1. Концентрований відео-репортаж.

Тренер збірної Московії Черчесов

Московія відстає від передової Европи в самих основах футбольної гри, і це відставання фатальне. Розглянемо це на прикладі гри Данія - Московія…

Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.

Moscovia delenda est!!!

*

Зауважимо, що цей матч був кращим для Московії на Євро-2020. З урахуванням підсумкових цифр на табло звучить смішно, але як команда московіти точно данцям не поступалися, а швидше навіть перевершували. Ну, принаймні, за вирахуванням двадцяти останніх хвилин, коли організований футбол вже закінчився, а почалися козаки-розбійники.

Пригадаємо, до чого московіти готувалися до гри. До того, що данський динаміт відразу ж на тріски рознесе всі московські редути і взагалі змете московітів з лиця землі. Вже якщо він не пощадив бельгійців – «Самих!»,  казали московіти, піднімаючи вгору палець, – то на що розраховувати їм? Але прозвучав стартовий свисток, і м'яч перемістився не на московську, а на їхню половину. Агресивно почали не вони, а московіти. І хоча потім м'яч перейшов під контроль суперника, враження сторони більш підготовленої, точніше знаючої, що робити, все одно справляли московіти, а не данці. Московітів лякали якимись немислимими статистичними підрахунками ударів, завданих Данією по воротах Фінляндії та Бельгії, московіти морально були готові до того ж, але не те що ударів – навіть скількись небезпечних підходів до воріт московітів не спостерігалося. Так тямущо, так компетентно була організована гра московітів.

Остаточно це враження формували контратаки московітів, які були явно гостріші за потуги данців. Щонайменше двійко атак московітів у перші півгодини мали очевидний гольовий потенціал, але в одному випадку московіт пробив прямо у воротаря за наявності двох вільних кутів, а в другому просто обірвав власну перспективу технічною неточністю в передачі.

А потім прийшла 38-а хвилина, коли московітам забили. Без гольового моменту. Московіти моменти мали, але не мали голів – а ось суперник не мав моментів, але отримав гол. Міккель Дамсгор виконав настільки розкішно, що навіть нікому з московітів пред'явити претензії. Ні, звичайно, причіпок, переглянувши телеповтори, назбирати можна, але це будуть саме причіпки. Тому що зовсім уникати таких ситуацій, щоб суперник отримував м'яч в 22-х метрах від воріт, просто неможливо – на це не здатна жодна команда на планеті Земля.

Ось тоді і виник перший в матчі вагомий привід пригадати про таке поняття, як ігровий клас. Про те, як вирішальні епізоди виконували московіти – і як виконали данці. І чим далі розвивалася гра, тим актуальнішою ставала ця тема.

Другий гол в московські ворота -  що це, якщо не різниця в ігровому класі, коли гольовою передачею московіт вивів данця сам на сам з воротарем?

Третій гол – що це, якщо не те ж саме? Там, звичайно, московіти трохи поплили, і воротареві довелося тричі підряд рятувати становище біля власних воріт, але все-таки він справився – поки Андреас Крістенсен не розрядив свою мортиру метрів з 25-ти.

Звернемо увагу: два найважливіших в психологічному сенсі м'яча, перший і третій, суперник забив московітам шикарними ударами із-за меж штрафного. Абсолютно різними по технічному змісту, але рівно бездоганними в частині виконавської чистоти. І задамося питанням: а московіти скільки таких ударів завдали? Хоч за матч, хоч за весь турнір – скільки? І попадемо в безвихідь. Тому що навіть подібності загрози чужим інтересам дальні удари московітів не несли – швидше навпаки, лише розряджали напруженість в зоні перед воротами.

Ну і четвертий гол – знову те ж саме. Московіти отримують право на стандарт біля чужих воріт, до данського штрафного приходить практично вся московська команда, але м'яч після передачі слідує в ту, здається, єдину місцину, де немає московітів, зате є два вікінги. Суперник тут же розганяє ідеальну контратаку, яку завершує зразковим і, що важливе, осмисленим ударом точно в невеликий зазор між московськими гравцями, щоб приховати траєкторію від воротаря, і акуратно в кут. І в цьому 15-секундному ігровому фрагменті вміщалася все провалля в мірі такого явища, як клас, в грі двох збірних. Безлика передача від московського лідера Алєксандра Головіна в стартовій точці сюжету і високе мистецтво від данського рядового Йоакіма Мехле в точці фінішу.

Мабуть, це взагалі найяскравіше враження від гри збірної Московії на Євро-2020. Безумовно, на обговорення заслуговують різні аспекти, але найкрупніший чинник, що зумовив результат, – дефіцит ігрового класу. Цей турнір, здається, як ніякий інший, зумів викласти цю тему в гранично стислій,  концентрованій формі. І з Бельгією, і з Данією відставання московітів від суперника у виконавській спроможності проступало так зримо, що зводило до нуля значущість тактики, стратегії й інших високих матерій, зазвичай актуальних в командних видах.

Московія відстає від передової Европи в самих основах гри, і це відставання фатальне.

А тут все це сконцентровано у трьох хвилинах з повторами з різних камер, насолоджуйтеся:

https://www.youtube.com/watch?v=xS8HZjxu_zw

Ceterum censeo Moscovia esse delendam.

Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.

Moscovia delenda est!!!

Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків