Слідами однієї анафеми (Частина 2) – Anti-colorados


Circa 1700, Peter the Great (1672 – 1725), Tsar of Russia, beheading one of the rebel Streltsy (semi-professional musketeers) in front of his nobles. (Photo by Hulton Archive/Getty Images)
За своєю суттю царство Московське було таким собі апендицитом Орди й у міру вмирання Орди, московія почала поширюватися на схід, залишаючись васалом спадкоємця Орди – кримського хана…
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
Треба відмітити, що це поширювання йшло в основному по безлюдних місцях і жодних проблем з цим не було. Але все змінилося зі вступом на престол молодого царя Петра. У перші роки свого правління він справно платив дань ханові і писав йому васальні чолобитні, але все закінчилося в 1700 році.
Саме при ньому царство Московське, з доброякісної пухлини, переродилося в злоякісну імперію, яка з тих пір поставила собі за мету захоплювати нові землі і перетворювати їх на свій образ і подібність, як це роблять ракові клітини. З цієї причини, слід уважно придивитися саме до цього періоду, оскільки саме там відбулося те, що ми розсьорбуємо до цих пір.
Добре відомо про те, що молодий Петро був досить незвичайною молодою людиною і на додаток – царем у вигнанні. Знаходячись в підмосковному Преображенському, він створив дві потішні команди, Преображенську, а трохи пізніше – Сємьоновську, які в 1687 році були названі полками. Власне кажучи, вони стали ядром його майбутньої армії, а багато хто з тих, хто був товаришем в його юнацьких потішних битвах, висувався на важливі державні пости.
Цю історію початку царювання Петра вже канонізували і зробили з неї вульгарну легенду. Врешті-решт, створилося враження, що вся ця роздута історія з потішними полками має відвернути увагу від чогось ще. Врешті-решт, є багато відомостей про те, що Петро мав розгнузданий характер, і будучи вже добре в літах, творив речі, які слабо вкладаються в той образ, яким можна пишатися або ставити в приклад. Загалом, самопроголошений імператор зійшов в могилу під гнітом купи поганих хвороб, які він намотав собі під час знаменитих оргій.
Але проміжок між Петром-хлопчаком і Петром-неврівноваженим збоченцем, якось стерся, й публіці не цілком зрозуміло, як відбулося становлення сексуального маніяка, садиста і неврастеніка з цілком благопристойного нащадка царського роду. А все відбулося точно так, як і з потішними полками.
Річ у тому, що після вдалих дослідів з потішними полками, Петро вирішив створити собі і потішну церкву, необтяжену канонами й іншою смутною нісенітницею, але навіть – навпаки. Ось в цьому «навпаки» і криється метаморфоза Петра, і багато речей, які він коїв протягом свого життя.
Все почалося саме за часів його захоплення потішними полками, для яких на острові річки Яуза, недалеко від Преображенського, була побудована фортеця Пресбург, яка стала потішною резиденцією царя. У 1691 році там було проведено перше дійство, відоме як «Сумасброднєйшій, всєшутєйший і всєпьянєйший собор». Зараз це намагаються піднести як якусь потіху, забаву молодого царя, але насправді, ця нібито релігійна структура проіснувала все царювання Петра і нагадувала вона перевернуту християнську церкву, з подібною структурою і обрядами, що тільки вивернули навиворіт. Основним божеством там був Бахус, бог веселості і винопиття, а тому пияцтво і розпуста там були основним видом «духовної діяльності». У цьому відокремленому місці можна було робити що завгодно на гроші самого Петра.
Далі ми приведемо опис цього «собору» з російських же джерел:
«Устрій собору копіював всю церковну ієрархію. У складі собору були «диякони», «архідиякони», «попи», «ключар», «архієреї», зокрема «митрополити», а також «діаконіси», «архі-ігуменя» і «князь-ігуменя» і так далі У собору були свої молитви, велика частина яких загублена і збереглася по приватному листуванню «соборян»
Учасникам «собору» було пошите особливе одіяння, яке теж було пародією на те як одягаються християнські священнослужителі: наприклад, замість архієрейської панагії вони носили флягу з вином, а на митрі «князя-папи» був зображений Бахус (римське зображення старогрецького бога виноробства Діоніса). Склад постійних учасників «собору» нестримного розгулу складав від 80 до 200 чоловік, «обителі блазнів і дурнів», яка ніколи не спить.
На чолі «собору перебував «князь-папа», він же іменувався «патріархом» і «князем-кесарем». Сам Петро формально числився «протодіаконом Петром Міхайловим». Першим «Князем-кесарем» був князь Федір Юрійович Ромодановський. Петро звав його також «королем» і дуже «світлою царською величністю», себе іменував «холопом і останнім рабом» князя, в кінці своїх листів до нього підписувався просто Pieter або «Петрушка Алексєєв», а в «навіжених» церемоніях цілував йому руку. Після смерті цього високородного «кесаря» у вересні 1717 року титул «кесаря» перейшов по спадку до його сина, такої ж «аристократичної» мерзоти Івана Федоровича Ромадановського. «Князя» і «кесаря», двох дійових осіб собору призначав особисто «Петрушка», тоді як «патріархів» обирали всім «собором».
Першим «патріархом Московським, Кокуйським і всієї Яузи», був окольничий Матвій Филимонович Наришкін, двоюрідний дід царя. Досить скоро його змінив Нікіта Мойсейович Зотов – який колись навчав маленького Петра церковній грамоті, а потім став главою його ближньої похідної канцелярії.
Після смерті Нікіти Зотова «патріарший» престол в грудні 1717 року зайняв Петро Іванович Бутурлін, який 11 років був призначений на роль «всєшутєйшего і всєпьянєйшего митрополита Санкт-Петербурзького, Іжорского, Кроншлотского, Інгєрманландского». До Бутурліна перейшов не тільки потішний пост Зотова, але і його вдова, з якою новий «князь-папа», теж овдовівши, повінчався за наполяганням государя в 1721 році».
Чи не так, дуже цікаво виглядає правляча верхівка Царства Московського, перейменованого Петром в «Російську Імперію» указом від 1721 року? Це була петровська когорта абсолютно особливої властивості, і знайомлячись ближче з вдачами цієї публіки, вже не дивно те, що потім імператори, та і велика частина дворянства належала до різних масонських лож і таємних громад.
Джерело російською
Частина – 1:
https://vasylfedorivzaporizhzhya.blogspot.com/2018/12/1-anti-colorados_18.html
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!
 







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків