Більше, ніж везіння (Частина 2)


 Тоді, навесні 2014 року ситуація була настільки складною, що про цей відрізок часу ще будуть написані романи і монографії, які дадуть фору самій відірваній історичній фантастиці…
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
Тоді треба було одночасно стримувати агресора, добиватися підтримки Заходу, забезпечити чисті і легітимні вибори президента –  головнокомандуючого, без якого армія не могла діяти на своїй території. Але одночасно з цими, украй важливими питаннями окремо, а тим більше – разом, було ще одне питання.
Це питання ми можемо в повній мірі оцінити саме сьогодні. Це питання стійкості або продажності. Адже всім, хто опинився на владному Олімпі, було зрозуміло, що країна не просто наповнена агентурою супротивника, а вона стирчить просто з кожного вікна. Також зрозуміло було і те, що Москва не шкодуватиме грошей на підкуп. У такій ситуації треба було намацати людей, які не продадуться ані за великі, ані за дуже великі гроші. Як це не дивно, таких людей виявилося достатньо багато, принаймні – достатньо, щоб вистояти і почати розгрібати ситуацію.
Загалом, Турчинов гідно і в межах чинного законодавства, передав прапор Порошенко. Напевно багато хто пам'ятає розмови того часу, що Порох – бізнесмен і не зможе встояти від «жирної пропозиції». Тим більше, тоді було відомо про фабрику «Рошен» в Ліпецьку. Але поступово ця тема затухнула і зійшла нанівець після того, як Україна пережила пряме вторгнення, Іловайськ, Дебальцево і решта.
Тепер можна з упевненістю говорити, що в особі Пороху Москва не отримала ані Саакашвілі, ані тим більше – Лукашенко. Більш того, Порох закусив вудила і вирішив повністю реалізуватися тим, щоб витягнути Україну з вигрібної ями тухлої, останньої імперії. На щастя, здібностей у нього стільки, що їх не було ані в однієї першої особи України, за всі роки її незалежності, ані в Московії. От як раз про здібності Пороху можна було не сумніватися із самого початку, а ось як у нього із стійкістю – було велике питання.
Тепер не секрет, що Оланд з Меркель просували ідею перемир'я у форматі повернення Донбасу (із статусом прописаним Москвою) плюс федералізація і мінус Крим. От так вони собі бачили майбутнє України. Ми його бачили інакше і Порох його бачив також як і ми. Він уперся і виявилось, що із стійкістю у нього не просто все гаразд, поступово армія визнала його Верховним головнокомандуючим і відчула, що нарешті тил у неї прикритий.
Окрім інших потрібних і важливих речей, які Порох робив понад свої президентські обов'язки і які вже багато раз перераховували, ми вважаємо дві з них найбільш цінними і показовими. Їх оцінить будь-яка розсудлива людина і не тільки в Україні. Між іншим, саме це показало, що Порох не тільки Україну тягне до цивілізації, але і сам туди пішов без дурнів.
Отже, перша річ – ставлення до наших полонених. Всі чудово пам'ятають про те, як в совці було збудовано ставлення до тих, хто побував у полоні. Залежно від ситуації, їх прирівнювали або до прямих зрадників, або до латентних зрадників, а тому – або відразу пускали на розпил, або брали на особливий облік. Автор, в совкові часи, кілька разів особисто заповнював анкети, в яких була графа про родичів, що були в полоні [Свята правда, те ж заповнював такі анкети – В.Ф.]. Тобто, полон був свого роду ганебним тавром. Це у нас так, а в Злучених Державах люди, що пройшли полон, навпаки потрапляють під опіку держави і всіляко підтримуються. Досить пригадати нині покійного друга України, сенатора Маккейна, який був у в'єтнамському полоні, але потім дійшов до верхнього ешелону влади і балотувався в президенти ЗДА (шкода, що не був вибраний).
Полонених витягують використовуючи всі можливості і зв'язки, зокрема – міжнародні. Ці питання – на його особистому контролі. Для військових це вкрай важливо, оскільки вони розуміють різницю ставлення до військових у супротивника й у нас і це – змінює фундаментальні принципи побудови армії. Наші військові перестали бути звичним гарматним м'ясом, як в совці, вони стали кастою воїнів, які мають вже абсолютно інший суспільний статус, який поступово обростає матеріальною складовою. Проте, ставлення до полонених вказує на зміну базових принципів державного устрою.
З цієї теми витікає і недавній приклад, який пішов в пресу в результаті вивчення податкової декларації президента. Йдеться про те, що в ній спливли дві квартири, куплені 27 грудня в Кропивницькому, за його гроші. Того ж дня були зафіксовані дві дарчі оборудки, за якими президент подарував ці квартири двом сім'ям полонених бійців.
Передісторія цього проста і показова. У вересні президент відвідав 3-й полк спецназу, що має пункт постійної дислокації в цьому місті і в бесіді з керівництвом полку стало відомо про те, що сім'ї двох бійців полку, які знаходяться в полоні супротивника з 2015 року, бідують без житла, не зважаючи на всю ту допомогу, яку вдається надати їхнім полком. Загалом, специ запитали у президента допомогу, оскільки самі не змогли вирішити це питання і президент дав слово вирішити його.
Не секрет, що цього року введене в експлуатацію рекордна кількість житла різного типу, для військових. Напевно, був якийсь розрахунок розповсюдити на ці дві сім'ї програму забезпечення житлом. Але як ми знаємо, з житлом у військових, особливо поза столицею, за 20 років склалася просто катастрофічна ситуація, а з урахуванням того, що в бойових діях відзначилися і постраждали дуже багато бійців, то рухати або розсовувати чергу, напевно було не реально. Проте слово було дане і Порох вирішило це питання за свої гроші. Квартири знайшли, сплатили і передали сім'ям. Він хотів, міг і зробив і пішов далі.
З цих вчинків і складається відчуття впевненості у тому, що там, в столиці – не продадуть, не здадуть і не кинуть, як це завжди було, що ситуація змінилася і змінилася назавжди.
У зв'язку з цим, хотілося б поставити абсолютно риторичне питання. Україна зараз має саму боєздатну сухопутну армію в Европі, яка має бойовий досвід і чітко розуміє, як і за що воює і є дуже серйозною частиною нашого суспільства. Так от питання полягає в тому, що ось все ці охочі постояти раком перед Путіним або влаштувати з ним «междусобойчик», щоб всім було добре і зіграти партію в стилі Саакашвілі або Лукашенко, вони що, не розуміють того, з яким вогнем вони грають? Точка неповернення вже пройдена і хто цього не зрозумів, отримає жорстоке розчарування.
Таким чином, ми маємо більше, ніж везіння. У нас вже сформувалося ядро нації, а крім того, ми нарешті отримали верхній ешелон влади, в якому достатньо людей для того, щоб інтереси України були над усе. Така ситуація склалася вперше за кілька сотень років і на цей раз ми не впустимо свого шансу. Більше танців на граблях не буде.
Частина – 1:
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків