Пристрасті за імпічментом (Частина 3)

З іншого боку, переслідуючи свої особисті інтереси, Трамп зловжив численними ротаціями в прокуратурі, судах, ФБР, ЦРУ й інших силових структурах, які прямо зав'язані на будь-яких розслідуваннях…
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
*
Скажімо так, коли Ніксон розганяв прокурорів, що займалися його розслідуванням, вони відмовилися підкорятися його вказівці на звільнення, а пішли самі, підкресливши неможливість роботи під тиском і преса тоді назвала це «суботньою різаниною». Трамп вже встиг наробити, в цьому плані, більше Ніксона і поки це йому зійшло з рук, але ці відомства дуже важко «нагнути»,  навіть міняючи їхнє керівництво.
Тим більше, він залишив у себе в  тилу людей, які досить багато знають, але зобов'язані мовчати, зв'язані підписками про не розголошування. В цьому випадку йдеться про держсекретарів і радників по національній безпеці. Вони знають дуже багато що, але говоритимуть тільки в Конгресі і під присягою. Оскільки процедура імпічменту почата, то можна не сумніватися, що і вони, і екс-керівники ФБР і ЦРУ – безумовно говоритимуть.
А крім того, в таких ситуаціях дуже швидко орієнтуються в ситуації і ті, хто стоїть поряд з Трампом прямо зараз. Вони вже точно розуміють, що за шторм починається і які повноваження має Конгрес, а тому, багато хто не захоче тонути разом з Трампом або просто будучи поряд з ним.
Скажімо так, процедура імпічменту досить складна і громіздка, але річ у тому, що це якраз той випадок, коли ця громіздкість виправдана. Конгрес використовує інструменти найбільш потужні і це розуміють всі так чи інакше залучені в цю епопею. А це означає, що в ході розслідування, в рамках імпічменту, обов'язково спливе не тільки те, що фігурант ховає, але і те, чого він навіть не чекає побачити і почути.
Саме так відбулося в справі Ніксона і в справі Клінтона. Спочатку їм теж здавалося, що сидячи в першому кріслі, вони легко зможуть зам'яти ті кілька неприємних епізодів, які їм псують нерви, але коли почалося розслідування – все виявилося набагато гіршим, ніж це можна було б припустити і в обох випадках, президенти виявилися поверженими системою.
У випадку з Трампом, ситуація виглядає набагато гіршою. Як ми відзначали вище, в попередніх випадках, початковий імпульс всієї ситуації був хоч і неприємним, але не катастрофічним, а ось в катастрофу ситуацію перетворив вторинний імпульс, який обидва президенти дали для того, щоб приховати сліди свого першого злочину. Ця гримуча суміш і привела до тих неприємних і фатальних наслідків, які вони випробували на власній шкурі.
А ось зараз такий розклад не цілком очевидний. Як тільки Конгрес почне рити під Трампа в рамках останнього скандалу, заснованого на телефонній розмові із Зєлєнськім, то услід посиплеться в це те, що хотів, але не міг сказати Мюллер. Адже в обох випадках, стартовою ситуацією було втручання в хід передвиборної кампанії.
Скажімо так, це – нова ситуація. І у Ніксона, і у Клінтона, було по одному епізоду таких правопорушень, а у Трампа їх два і вони – однотипні. Виходить, що неякісне розслідування Мюллера вселило Трампу відчуття безкарності, а далі –  класика: «безкарність веде до рецидиву».  Власне кажучи, зовні це виглядає саме таким чином і по суті це – безпрецедентний випадок в історії ЗДА.
Далі буде.
Джерело російською:
Частина – 1:
Частина – 2:
Росія – Абсолютне Зло, яке треба негайно знищити.
Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків