Про флот, героїзм та брехню (Частина 5)

Той самий танкер «Огайо» в гавані

Але техніки змогла запустити рушії й танкеру вдалося наздогнати конвой вже на підході до Мальти, есмінці взяли танкер в Каре і один з них прийняв торпеду, що йде точно в танкер. Але при черговому нальоті бомба попала в корму і вибухнула в машинному відділенні…

Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.

Moscovia delenda est!!!

*

Огайо втратив хід остаточно, до того ж було втрачено кермо і судно почало набирати воду.

Есмінці стали борт в борт, пришвартували себе до танкера і потягнули його в порт вже своїм ходом і одночасно не даючи йому затонути просто на вході в гавань. Тут вже в бій вступила берегова авіація і ситуація трохи розрядилася, але як заявив командувач цієї авіації, літаки пішли на останній заправці палива.

Загалом, танкер вдалося розвантажити повністю і все 13 тис тонн авіаційного бензину дійшли до цілі. Разом з танкером до цілі дісталися три транспорт, а трохи пізніше, добрався і четвертий, добре пошарпаний і підбитий. Так от, коли Огайо, в напівмертвому стані, з наполовину загиблим екіпажем, але все таки з паливом, увійшов до гавані, на вулицю вийшло все населення і зустрічало його оваціями. Оркестр грав марші і гімни. І загалом, люди побачили, якою ціною вдалося доставити паливо для бойової авіації і визнали це дивом. Можливо, це і було диво, оскільки решта суден доставила 32 тис тонн продовольства, боєприпасів і медикаментів.

Тут ще раз потрібно підкреслити те, що в цій епопеї брали участь не тільки військові моряки, але і цивільні, яким ніхто не міг наказати йти на смерть. Так, капітан Мейсон, перед відходом з Британії, зібрав свій екіпаж і сказав про те, куди їм належить дістатися і те, що будучи танкером, вони матимуть мінімальні шанси вижити, оскільки перше точне попадання бомби або снаряда в паливні цистерни, буде останнім, що вони побачать. Тому він повідомив про те, що якщо хтось зараз відмовиться, то ніякого покарання за це не буде. Єдине, що він буде ізольований, аж до закінчення операції. Ніхто не відмовився. Люди пішли на вірну смерть і багато хто з них знайшов її на борту свого судна.

Відразу після того, як залишки каравану ввійшли до гавані, туди прийшла коротка радіограма від прем'єр міністра Чьорчилля: «Прекрасна робота; Легіні» і тут же з Адміралтейства: «Легіні, Огайо!» Тобто там, в Лондоні, перші особи держави і флоту, стежили за всіма пригодами цього конвою. Зрозуміло, що всі учасники були нагороджені і всіляко відмічені, але тут важливе те, що люди вперлися і зробили все, що було потрібне, а потім ще і зверху. Тобто, вони зробили те, що можна і потрібно називати подвигом і не важливо, ким він здійснений.

Але хто чув про це? Хто знає про трирічну блокаду Мальти? Хто знає про те, що в таких важких умовах флот не тікав, а робив свою справу і часто ціною свого життя? Хто про це розповів? А питання-то повинне ставитися інакше: «Чому про це побоялися розповідати?»  Відповідь же тут проста. Якщо таке розповісти, то всі ці сопливі і слізні історії, які совок придумував про війну, підуть в унітаз, оскільки все пізнається в порівнянні, а таке порівняння просто поховає міфи, які вдовблювалися в нетямущі голови. А зараз пригадаємо, про «другому фронті» «тушковане м'яса й інші нісенітниці»,  які совок і московія прямо зараз розповідає про те, що робили союзники. Мовляв, воював тільки Путін і Шойгу, ну може Жуков ще, а решта жерли тушковане м'ясо. Особливо англійці. А як ми бачимо, описані події відбувалися тоді, коли результат війни ще зовсім не був очевидним, а зусилля робилися незважаючи на складність ситуації і те, як воно там все поки викладається. Замість цього, в порожні і нетямущі голови вливалися добірні помиї, або навпаки, вихолощувалися до стерильної порожнечі.

Ну що ж, прийдеться заповнювати цей пропуск власними силами, бо тільки правдою можна перемогти брехню, навіть величезну і безпросвітну. Ceterum censeo Moscovia esse delendam.

Джерело російською:

https://defence-line.org/2021/07/o-flote-geroizme-i-lzhi-chast-5/

Частина – 1:

https://vasylfedorivzaporizhzhya.blogspot.com/2021/07/1_27.html

Частина – 2:

https://vasylfedorivzaporizhzhya.blogspot.com/2021/07/2_27.html

Частина – 3:

https://vasylfedorivzaporizhzhya.blogspot.com/2021/07/3.html

Частина – 4:

https://vasylfedorivzaporizhzhya.blogspot.com/2021/07/4.html

Росія є Абсолютним Злом, яке треба негайно знищити.

Moscovia delenda est!!!

Смерть російськім окупантам, їхнім запроданцям та посіпакам. Слава Нації!


 

 

 

 

 

 

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гіперзвуковий всепогодний ударний ракетоносець

Порядок відновлено. З Трампом все зрозуміло. Байден затверджений (Частина 2). Відео штурму Капітолію: «Смелєє, смєлєє… бистрєє, бистрєє…»

Між рядків